Helende Eigenschappen van de nopal cactus

Helende eigenschappen van de nopal
Yamila Papa Pintor · 24 juli 2020
De nopal of cactusvijgcactus heeft diuretische eigenschappen, verbetert de spijsvertering en helpt, dankzij het hoge vezelgehalte, obesitas voorkomen.
Genezende eigenschappen van nopal

De genezende eigenschappen van nopal zijn significant. Dit is een plant uit de cactusfamilie die in heel Amerika voorkomt en in het wild groeit.

Het is niet veeleisend in onderhoud en kan in elke grondsoort worden geplant. Daarom is het zo populair op dit continent.

Maar bovendien is bewezen dat het geweldige eigenschappen biedt die het een natuurlijke remedie maken voor verschillende aandoeningen.

Vandaag zullen we enkele van de meest opmerkelijke genezende eigenschappen van de cactus ontdekken.

Voedingswaarden van de cactus
Deze plant is rijk aan calcium, fosfor, kalium en natrium. Het biedt op zijn beurt koolhydraten, stikstofcomponenten, vezels, vitamines van de groepen A, B, C en K, chlorofyl, riboflavine en eiwitten.

Er zijn veel onderzoeken en onderzoeken die bevestigen dat de cactus echt waardevol is voor de gezondheid van de mensen en het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de bloedsomloop, de spijsvertering en de ademhalingswegen helpt.

nopal2

Het heeft op zijn beurt verschillende eigenschappen voor uitwendig gebruik. Daarom wordt het gebruikt in cosmetica en schoonheidsbehandelingen voor zowel huid als haar.

Zepen, conditioners, vochtinbrengende gels, lotions, zalven, oogschaduw enz. Zijn ook gemaakt met nopal.

Aan de andere kant wordt het in de traditionele geneeskunde ook gebruikt om wonden of kleine brandwonden op de huid te behandelen.

Lezen: Natuurlijke remedies voor brandwonden

Het kan op verschillende manieren worden geconsumeerd: sappen, sauzen, poeder, snoep, stoofschotels, salades, jam, bouillon, gecombineerd met granen, fruit of lijnzaad.

Voor zijn gastronomisch gebruik wordt de nopal als voer gebruikt en de stengels zijn zo mals als een groente en worden gebeitst bereid. Het is een erg populaire smoothie met fruit.

Enkele genezende eigenschappen van nopal
We gaan enkele van de genezende eigenschappen van de cactus belichten. Eigenschappen waarmee de symptomen van verschillende problemen of aandoeningen kunnen worden behandeld of verlicht.

Het is een krachtig antibioticum en

een van de genezende eigenschappen van nopal is dat het de groei en ontwikkeling van verschillende bacteriën direct remt of stopt.

Het wordt gebruikt als kompres (zijn bladeren) en heeft zeer goede effecten op de huid, zowel bij wonden als bij infecties.

Atherosclerose behandelen
Deze cardiovasculaire ontsteking veroorzaakt door plaque in het bloedvat kan met deze plant worden behandeld. Nopal is een ongeëvenaarde antioxidant en ontstekingsremmer.

Het regelmatig consumeren van vers of gepoederd cactus sap helpt het optreden van deze ziekte te voorkomen.

Cactus Cactus
Het staat kanker niet toe om zich te vermenigvuldigen.
De nopal heeft veel voedingsvezels, oplosbaar en onoplosbaar. Deze laatste nemen water op en helpen voedsel beter door het spijsverteringskanaal te ‘passeren’.

Tegelijkertijd verbetert het de spijsvertering en zijn ze verantwoordelijk voor het verdunnen van de concentratie van cellen die mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn in de dikke darm, waardoor het optreden van deze ziekte wordt voorkomen.

Lees ook: De nopal, bron van gezondheid: 5 aspecten van zijn genezende kracht

Helpt bij het reguleren van cholesterol
Het doet dit dankzij aminozuren, vitamine B3 en vezels. De nopal voorkomt op zijn beurt een overmatige bloedsuikerspiegel en omzetting in vet.

Ondanks dit alles vermindert het “slechte” cholesterol en triglyceriden aanzienlijk. Het elimineert op zijn beurt galzuren, die vervolgens worden omgezet in cholesterol.

Ze verbeteren het werk van de dikke darm.
Vanwege de actieve ingrediënten helpt het bij het voorkomen van de opname van vet en koolhydraten. Behoudt de balans van het bloedniveau en helpt obesitas onder controle te houden.

De nopal bevat vezels die glucose opnemen in de darm. Tegelijkertijd houdt het dit orgel schoon en in uitstekende staat.

Reguleert diabetes
Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel voor degenen die aan deze ziekte lijden. Dankzij de 18 aminozuren die in de plant aanwezig zijn, krijgt het lichaam meer energie en wordt vermoeidheid verminderd, waardoor ook glucose daalt.

nopal4
Versterkt de lever en alvleesklier en verhoogt de insulinegevoeligheid, waardoor de beweging van glucose naar alle cellen van het lichaam. Het vertraagt ook de vertering van koolhydraten, waardoor de productie van insuline.

Als u meer wilt weten don ‘ t miss: kunt U de behandeling van diabetes van nature?

Verbetert de spijsvertering
Voor de vitamines van de groep B (1, 2 en 3), en C, plus calcium, kalium, magnesium, natrium en ijzer.

Met de anti- oxiderende kracht, het geeft een prima bescherming tegen de giftige stoffen die worden ingenomen met voedsel en verbetert de schadelijke effecten van de inname van alcohol of van bepaalde voedingsmiddelen als “zwaar”.

Voorkomt constipatie
De vezels gevonden in nopal steun in de spijsvertering, zoals hierboven gezegd, dus het vermijden van problemen met het gaan naar de badkamer.

Als je last hebt van constipatie, consumeren nopal u helpen om het te voorkomen. Het is een veel meer natuurlijke resort laxeermiddelen.

Een bondgenoot in de strijd tegen obesitas
Het is door de grote hoeveelheid vezels die het bevat, helpen vertragen het proces van absorptie van voedsel en de input van voedingsstoffen in het bloed, hulp bij de verhuizing.

Laat vloeistoffen in te voeren sneller in de bloedsomloop, helpt bij het verminderen van cellulitis en retentie.

Nopal cactus
Het is aanbevolen om te consumeren van de cactus met fruitsappen, zoals sinaasappel, bijvoorbeeld. De onoplosbare vezels die de eigenaar is van het genereren van een gevoel van verzadiging en voorkomt overeten. Het regelt ook de beweging van de darm om correct te evacueren.

Versterkt het immuunsysteem
De nopal heeft veel vitamines, vooral de complexen A, B en C. Het biedt ook mineralen en aminozuren die helpen bij het elimineren van gifstoffen, het ontgiften van de lever en het elimineren van de schadelijke effecten van milieuvervuiling, rook, problemen veroorzaakt door alcohol, enz. .

Bovendien bevat het fotochemicaliën, die het lichaam helpen zich te verdedigen tegen aanvallen van virussen of bacteriën.

Voorkomt schade aan het zenuwstelsel.
De cactus helpt te ontspannen, een beter humeur te bereiken en kan zelfs helpen bij het uitroeien van depressieve problemen of emotionele onevenwichtigheden.

Het wordt echter aanbevolen om stress weg te houden en Mindfulness te beoefenen. Zonder dit heeft de nopal mogelijk niet de gewenste effecten.

Het is een uitstekend diureticum.
De laatste van de genezende eigenschappen van de nopal is dat het sap wordt gebruikt om ontsteking van de urinewegen te verminderen en nier- of blaaspijn te verminderen.

Zoals we hebben gezien, zijn de genezende eigenschappen van de cactus talrijk. Waar wacht je nog op om het te proberen en er van te profiteren?

De ontelbare eigenschappen van de nopal (tonijn) De ontelbare eigenschappen van de nopal (tonijn)
Kent u de eigenschappen van de nopal? Het is een plant uit de cactusfamilie, die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse gastronomie en in de natuurgeneeskunde.

Bibliografie
Yamila Papa Pintor is een journalist gespecialiseerd in sport (Circle of Sports Journalists, 2006-2008). Tussen 2010 en 2011 werkte hij als sportjournalist bij “Argentinos Pasión”. Sinds 2011 schrijft ze artikelen over verschillende onderwerpen: onder meer gezondheid, sport, reizen, huisdieren en kookrecepten. Bovendien is ze een radio- en televisieomroeper en een groot liefhebber van het natuurlijke leven. Ze is vegetariër en neemt actief deel aan een stichting die verantwoordelijk is voor het planten van bomen in haar thuisland Argentinië. Wat talen betreft, hij spreekt vloeiend Engels en Portugees, en heeft een basisniveau Arabisch. Hij voltooide onlangs zijn opleiding met de cursus: “Inleiding tot voedsel en gezondheid” (Stanford University, 2019)

Geplaatst in Uncategorized.